Loading...

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

Ρεβύθια σήμερα κι έγιναν πεντανόστιμα!!! Έβαλα από χθες βράδυ( για 12 ώρες) μισό κιλό ρεβύθια σε νερό με 1 κ.σ.χοντρό αλάτι.
Σήμερα το πρωί τα ξέπλυνα καλά και τα σιγοέβρασα για μία ώρα να μαλακώσουν.Τα άφησα στην άκρη και σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σοτάρω σε ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι σε φετούλες, 1 πράσο και 1σκ.σκόρδο ψιλοκομμένα,1 καρότο τριμμένο και μία πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη.Μόλις μαράθηκαν πρόσθεσα τα ρεβύθια με λίγο από το ζωμό τους,1 κρεμμύδι,1 καρότο και 1 πιπεριά Φλωρίνης.. όλα ολόκληρα.2 δαφνόφυλλα κι αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό να σκεπαστούν.Τα σιγοβράζω μισή ώρα να μαλακώσουν τα λαχανικά . Τέλος τα μεταφέρω σε σκεύος με καπάκι, πιπέρι, ρίγανη, μπόλικη πάπρικα. Ψήνω στους 180 β.για 45 λεπτά, ξεσκεπάζω, αλατίζω καλά και ψήνω άλλα 15 λεπτά να μείνουν με το λαδάκι τους...
Ελινα Σκλαβου